Zondag 23 maart 2014: Eifeliaanfossielen in de buurt van Prüm

koralen Weinsheim

De Eifel is een waar eldorado voor de verzamelaar van fossielen uit het Devoon. Vooral het Vroege devoon is hier op talrijke plaatsen ontsloten. Vorig jaar hebben we tijdens ons Eifelweekend nog de groeve van Wetteldorf bezocht, met talrijke fossiele brachiopoden, tentaculieten, bivalven, enz.  We gingen toen ook een kijkje nemen in Weinsheim, waar het kalkrijke Eifeliaan ontsloten is. Het Eifeliaan behoort reeds tot het Midden devoon en is plaatselijk heel rijk aan fossielen. Vooral koralen en brachiopoden zijn er te vinden, maar ook resten van trilobieten, gastropoden, enz.

Dit jaar willen we opnieuw ons geluk beproeven op de akkers rond Weinsheim. We komen samen aan de kerk van Weinsheim (Postcode 54595; Eifelkreis Bitburg-Prüm; even ten O van Prüm, richting Gerolstein) om 9.30 u.

Opgelet! Er bestaan meerdere gemeenten met de naam Weinsheim!

Zorg zeker voor aangepast schoeisel en warme kledij! In de winter kan het in de Eifel immers gemakkelijk 6° kouder zijn dan bij ons.

Oproep tot carpoolen

We raden iedereen warm aan om zoveel mogelijk te carpoolen. Ga je graag mee op tocht? Laat dit alstublieft weten op info@hona.be , met melding van het aantal vrije plaatsen in je wagen. Als we samen rijden maakt dat het parkeren ter plekke een stuk gemakkelijker, je kan de kosten delen, en het is nog goed voor het milieu ook!

Opgelet! Bij slecht weer wordt de tocht uitgesteld! Het heeft immers weinig zin op de akkers te gaan zoeken na een sneeuwbui. Check voor alle zekerheid daags voordien je mailbox en onze site.

 

Tot dan!

 

Geert