Zondag 16 november 2014 : bezoek aan de Kesselberg te Kessel-Lo

De Kesselberg speelt in de geschiedenis van onze vereniging een belangrijke rol. Zo’n halve eeuw geleden was deze heuvel het geliefkoosd terrein van onze stichter Gust Boschmans. Hij deed er allerlei waarnemingen en ontdekkingen, die hij publiceerde in het nieuwe tijdschrift Hona. Niet alleen bijzondere planten en dieren, maar ook vele honderden archeologische objecten en de geologische geschiedenis kregen zijn aandacht. Gust ontdekte op de heuvel de resten van een oude versterking uit de ijzertijd, een van de weinige die in Vlaanderen nog bestaan.

Uiteraard is de tijd niet stil blijven staan. Ondertussen is het landschap op de berg sterk veranderd; er werd een natuurreservaat opgericht en er werd recent ook heel wat wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd.

Hoog tijd dus om onze “roots” terug op te zoeken. We komen samen om 9.30 aan de parking van de Kesselberg. Die ligt aan het einde van de Koningstraat te Kessel-Lo.

Indien het weer het toelaat maken we ook nog een wandeling van enkele km in twee van de laatste landbouwenclaves tussen Kessel-Lo en Holsbeek: de Lemingvallei en het plateau van de Chartreuzenberg. Zorg zeker voor aangepast schoeisel en kledij, en vergeet ook de knapzak niet, want we picknicken in de open lucht (indien het weer het toelaat)

 

Allemaal welkom!

Geert