Zondag 14 december 2014 : bezoek aan Maastricht

De laatste activiteit van het jaar  is een bezoek aan Maastricht, één van de mooiste en gezelligste steden van de Lage Landen. Onze gids is William Vancleynenbreugel, die deze stad goed kent.  In de voormiddag wandelen we door het oude stadscentrum en bezoeken o.m. de Sint Servaasbasiliek, de OLV Basiliek, het Dinghuis en de vestingwerken.  Na de middag gaan we via de Maasbruggen naar de moderne Ceramiquewijk en bezoeken o.a. de bibliotheek en een tijdelijke tentoonstelling over Vikingen in Maastricht. De rondleiding start om 9.30 uur op de Markt van Maastricht (aan het stadhuis).

Tijdens de middag is er vrije keuze om te picnicken of iets kleins te eten in de stad.

Hoe te bereiken ?  In gans Maastricht geldt betalend parkeren.  Je moet dus gebruik maken van één van de betaalparkings.  Maak gebruik van de randparkings “Noorderbrug”, “Cabergweg”, “Stadspark” of “Bonnefanten” (wordt duidelijk aangegeven).  Je betaalt er 6 à 8 euro voor een ganse dag.  Deze vier parkings liggen op 10 minuten loopafstand van het centrum.  Gebruik niet de parkings die meer in het centrum liggen, want daar lopen de prijzen op tot 35 (!) euro per dag.

Om het u gemakkelijk te maken, kan je ook naar het Cultureel Centrum van Lanaken rijden (gelegen Aan de Engelse Hof in Lanaken op 200 meter van de kerk).  Daar parkeer je gratis.  William wacht jullie daar op vanaf 8.45 uur.  Om stipt 9.00 uur zal vervolgens al carpoolend naar Maastricht gereden worden (ongeveer 5 km verder) olv William.  We zullen er parkeren op parking “Cabergweg” en van daaruit in groep naar de Markt wandelen.  Dat bespaart kosten en vermijdt dat je in Maastricht de weg kwijt geraakt.

GSM van William : 0472/722.100