Zondag 17 april: Natuur in vochtig Haspengouw

Foto Grote BeemdIn de voormiddag gaan we naar het gebied van de 17e eeuwse kluis van Vrijhern en het Wijngaardbos. In de omgeving van het Wijngaardbos ontspringen talrijke bronnen. Het is een uiterst gevarieerd landschap met bronbossen, weilanden en akkers waar heel wat voorjaarsbloeiers staan en de das zijn habitat heeft. We genieten er van de vergezichten en de voorjaarsbloeiers.
In de namiddag gaat de tocht door de Broekbeemd en de Grote Beemd van Wellen, een zeer nat gebied in de vallei van de Herk. Het wordt in belangrijke mate begraasd door Gallowayrunderen. In het voorjaar vind je er een rijke voorjaarsflora en in de vele poelen komen tal van amfibieën voor waaronder de zeldzame kamsalamander.
Samenkomst : om 9.30 uur (en niet 9.00 uur zoals vermeld in het Hona-tijdschrift) aan de kerk van Hoeselt (E313 – afrit 31 Bilzen).
Benodigdheden :
– Waterdicht schoeisel of laarzen zijn onontbeerlijk in de namiddag !
– We eten onze picknick tijdens de middag op in een plaatselijke herberg.
Gids en info : William Vancleynenbreugel. 0472/722.100
Dit bericht is geplaatst in Binnenkort, Excursies. Bookmark de permalink.