Zondag 19 juni 2016: geologische wandeling in Ombret

groeve Burg ReulandBeste Honaleden,

Zondag 19 juni trekken we naar het dorpje Ombret, gelegen aan de Maas in de buurt van Huy en Andenne, voor een stevige geologische wandeling. We concentreren ons op een gebied ten zuiden van de Maas, waar op korte afstand verschillende geologische formaties zijn ontsloten, o.a. uit het Siluur en het vroege Devoon. Het gaat meestal om kleine natuurlijke ontsluitingen in een mooie beboste omgeving. We zullen uiteraard niet alleen aandacht besteden aan de gesteenten en geologische formaties, maar ook aan de natuur. Fossielen zijn er niet of nauwelijks te verwachten. Hoewel het grootste deel van de trip over goed begaanbare bospaden loopt, zijn er onderweg toch een aantal stevige hellingen te beklimmen. Het is trouwens naar Honanormen een vrij lange wandeling, waar we de hele dag mee zoet zullen zijn. Onderweg komen we weinig bewoning tegen en al helemaal geen café’s, zodat we de picknick moeten meenemen.

Omdat er weinig parkeermogelijkheid is ter plaatse, carpoolen we vanuit de carpoolparking in Kessel-Lo. Daar komen we samen om 8.00 u.

Mee te brengen:

*geologische hamer en inpakgerief (voor degenen die graag gesteentemonsters meenemen)

*Stevig schoeisel en regenkledij

*Picknick + drank voor onderweg

Indien je graag meegaat, gelieve een seintje te geven via info@hona.be .

Tot zondag!

 

Geert

Dit bericht is geplaatst in Excursies. Bookmark de permalink.