Hona’s late lenteprogramma 2017

Beste Honaleden,

zeeegel Mark Wouters

Ons lenteprogramma is reeds goed gevorderd, maar in mei en juni hebben we nog drie activiteiten voor U gepland. Zo gaan we op Hemelvaartweekend naar de krijtkust van Picardië tussen 25 en 28 mei. Onder leiding van Karel en Annemie Lambrechts gaan we op zoek naar fossielen in het krijt tussen Mers-les-Bains en Ault. Daarnaast hebben we ook oog voor de prachtige kustlandschappen, natuur en cultuur. Honaleden die zich nog niet hebben aangemeld, maar wel wensen mee te gaan voor één of meerdere dagen, kunnen dat op voorwaarde dat ze zich aanmelden via de Honamail ten laatste op maandag 22 mei en zelf voor eigen verblijf e.d. zorgen.

Op 2 juni was oorspronkelijk een filmavond gepland over experimentele archeologie, maar omdat het moeilijk is het lokaal goed te verduisteren in dit  seizoen, verschuift die activiteit naar de herfst. In de plaats houden we een vondstendag, met speciale aandacht voor de vondsten van de leden uit Cap-Blanc-Nez en de omgeving van Ault. Heb je op deze plaatsen fossielen of dergelijke verzameld, en wil je die tonen of laten determineren, dan is dit het ideale moment! Breng zoveel mogelijk materiaal mee. Wie weet heb je wel een unicum in je collectie…

Deze activiteit gaat door in het oud gemeentehuis van Heverlee vanaf 20.00 u. Iedereen welkom!

Zondag 18 juni trekken we onder leiding van Ann de Jaeck naar het Scheldegebied ten noorden van Antwerpen, waar we het pittoreske Lillo-fort en het fort van Liefkenshoek zullen bezoeken. We spreken af op de parking aan de Tolhuisstraat in Lillo-fort (Antwerpen)  om 9h30. Er is ook nog een parking op wandelafstand langs de Scheldelaan. Om 10 uur leidt een gids ons rond om de geschiedenis van het dorp te vertellen en dat zal ongeveer 2 uur in beslag nemen. Het veer naar de linkeroever is momenteel gesloten tot 2018, door reconstructie van de aanlegsteigers. Dus vertrekken we via de Liefkenshoektunnel (6 euro voor personenauto’s) naar het Liefkenshoekfort aan de overkant van de Schelde, waar we onze picknick kunnen eten op de banken daar aanwezig. Er is ook een taverne voor drank en snacks. Nadien bezoeken we het fort en belevingscentrum, boeiend zowel voor kinderen als voor volwassenen. Er kan in de buurt ook gewandeld worden om te genieten van de Schelde en de dijken.

 

Dit bericht is geplaatst in Excursies. Bookmark de permalink.