Zondag 17 september 2017: Wandeling doorheen de Mene-Jordaanvallei en bezoek aan Hoegaarden.

foto wandeling

Afspraak om 9u30 op de parking van het kerkhof – einde doodlopende Sint-Laurentiusstraat – rechts van kerk – te 3320 Meldert (Hoegaarden)

Het terrein dat we bezoeken is zeer afwisselend (deels verharde wegen – deels kasseiwegen – veldwegen – natte en oneffen paden – graszones).

 

Mee te brengen: stevige wandelschoenen (of laarzen), regenkledij, lunchpakket, ev. fototoestel & verrekijker.

’s Middags (ca 12u30) onderbreken we de wandeling om neer te strijken aan de oevers van de Jordaan in Honsem – een klein gehucht van Willebringen-Boutersem – voor een lunchpauze (eigen lunchpakket – drank verkrijgbaar ter plaatse). Van 13u tot 14u kunnen zowel KINDEREN, JONGEREN als volwassenen kennismaken met IJslandse paarden (INSCHRIJVING VERPLICHT voor de lunch en/of paarden: frederickx.karin@telenet.be of gsm 0498 771333 met opgave van naam en contactgegevens). Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zal voor de kennismaking en (kleine) rit met een paard een (kleine) bijdrage worden gevraagd. Hierover meer info bij het afsluiten van de inschrijvingen op vrijdagavond 8 september 2017.

Na de wandeling bezoeken we gratis het Geosite Goudberg met fossiele boomstammen van de moerascypres Glyptostroboxylon sp. uit het Eoceen.

Aansluitend, voor zij die dat wensen: vieruurtje in de 18de eeuwse Begijnhoeve, gebouwd door de Abdij van Vlierbeek (ijssalon & hoevebrasserie).

Er kan nog worden nagepraat bij pot en pint in de Brasserie Kouterhof , Stoopkensstraat 24 te 3320 Hoegaarden.

Heel graag tot 17 september.Karin Frederickx

(gsm 0498 771337) frederickx.karin@telenet.be

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.