Vrijdag 5 april 2019: sporen van de ijstijden in ons landschap

 

Beste Honaleden,

Hona organiseert dit jaar niet minder dan 4 activiteiten in het teken van de (paleo)klimatologie. Enkele weken geleden introduceerde Johan Luyckx ons in de boeiende wereld van de (paleo)klimatologie en ging hij dieper in op het actuele onderwerp van de climate change.
Dat het klimaat aan voortdurende wijzigingen onderhevig is, heeft uiteraard steeds een invloed gehad op het landschap, flora en fauna en uiteraard ook de mens.

Vrijdag 5 april gaan we samen ontdekken welke sporen de ijstijden van de laatste 2 miljoen jaren zoal achtergelaten hebben in ons landschap. Ook de invloed op flora en fauna (en de mens) zal kort worden toegelicht. De focus zal daarbij vooral liggen op Vlaanderen.

Niet te missen voor ieder die wat meer wil weten over de klimaatproblematiek!
Deze lezing gaat door in het Oud Gemeentehuis van Heverlee (Waversebaan 66) om 20 u.

De toegang is gratis en iedereen is welkom!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.