Zondag 16 juni 2019: workshop ijzer maken met Hagelands erts

Beste Honaleden,

op zondag 16 juni organiseert Hona een tweede workshop ijzer maken met Hagelands erts. In 2015 deden we al een poging, en zijn we erin geslaagd om een paar heel kleine stukjes ijzer te produceren met Hagelands erts. Dit jaar gaan we proberen beter te doen. We bouwen daarvoor een laagoventje van leem, bewerken het plaatselijke erts en zullen dan met behulp van een flinke voorraad houtskool, 2 stevige blaasbalgen en een zekere dosis spierkracht proberen om een klomp ruw ijzer te produceren.

Dat doen we in Betekom, in een idyllisch kader aan de oude Molenruine op de Molenberg. We komen samen om 9.30 u op de parking van de Klimroos, professor Scharpélaan 47 te Betekom. Vandaar trekken we te voet naar ons actieterrein.

Gelieve voor deze activiteit in te schrijven via de HONA-mail, ten laatste op 13 juni 2019.

 

tot dan!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.