Zondag 13 oktober 2019 : fossielenzoektocht in de buurt van Soignies

Zondag 13 oktober gaan we fossielen zoeken in de groeve van Gauthier-Wincqz in Naast (Soignies). Hier worden grijze kalkstenen uit het Carboon uitgebaat. Dit gesteente is heel fossielrijk; er zijn bv. goede vondstmogelijkheden voor koralen, brachyopoden en zelfs trilobieten!
Opgelet: het zoeken in een actieve groeve is niet zonder veiligheidsrisico. Om dit risico tot een minimum te beperken vragen we u de instructies van de tochtleider goed na te leven, zoals niet onder hoge wanden met loshangend puin lopen, elkaar respecteren, en het dragen van veiligheidskledij.

Deelnemingsvoorwaarden:
*Lid zijn van Hona (indien U nog geen lid bent, dan kan U op onze website alle gegevens terugvinden om bij onze vereniging aan te sluiten)
*Veiligheidsschoenen, -helm en fluovest zijn verplicht te dragen in de groeve. Een bril wordt aangeraden wanneer U in stenen wenst te hakken.
Inschrijven via de Hona- mail uiterlijk tegen 7 oktober 2019. Nieuwe leden dienen een kopie van het betalingsbewijs van het lidgeld toe te voegen.
*Deelname gebeurt op eigen risico. De groeve-eigenaar, en –uitbater en de Honagidsen kunnen in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen.
*Het is niet toegestaan om pas gedynamiteerde zones te betreden; men dient op voldoende afstand te blijven van alle machines, kabels en andere outillering van de groeve.
*

Men dient steeds op veilige afstand te blijven van overhangende of steile wanden, afgronden en andere gevaarlijke plaatsen.

Gidsen: Luc Olijslagers en Geert Andries
Wie ingeschreven is, krijgt voor de tocht nog een mail met instructies en info.