Zondag 3 november 2019: mineralenzoektocht in Landelies

Zondag 3 november gaan we mineralen zoeken in de groeve van Landelies. Met wat geluk kunnen we hier prachtige honingkleurige calcietkristallen vinden, die vaak nog in zeldzame kristalvormen voorkomen. Fossielen zijn hier eerder zeldzaam en vaak slecht bewaard, maar de geologie van de groeve is ook interessant, want er komen verschillende afzettingen uit het Carboon voor.
Opgelet: het zoeken in een actieve groeve is niet zonder veiligheidsrisico. Om dit risico tot een minimum te beperken vragen we u de instructies van de tochtleider goed na te leven, zoals niet onder hoge wanden met loshangend puin lopen, elkaar respecteren, en het dragen van veiligheidskledij.
Deelnemingsvoorwaarden:
*Lid zijn van Hona (indien U nog geen lid bent, dan kan U op onze website alle gegevens terugvinden om bij onze vereniging aan te sluiten)
*Veiligheidsschoenen, -helm en fluovest zijn verplicht te dragen in de groeve. Een veiligheidsbril is eveneens noodzakelijk wanneer U in stenen wenst te hakken.
Inschrijven via de Hona- mail uiterlijk tegen 25 oktober 2019. Gelieve Uw volledige naam, volledig adres  +telefoonnr. op te geven.  Nieuwe leden dienen een kopie van het betalingsbewijs van het lidgeld toe te voegen.
*Deelname gebeurt op eigen risico. De groeve-eigenaar, en –uitbater en de Honagidsen kunnen in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen.
*Het is niet toegestaan om pas gedynamiteerde zones te betreden; men dient op voldoende afstand te blijven van alle machines, kabels en andere outillering van de groeve.

*Men dient steeds op veilige afstand te blijven van overhangende of steile wanden, afgronden en andere gevaarlijke plaatsen.

Gidsen: Luc Olijslagers en Geert Andries
Wie ingeschreven is, krijgt voor de tocht nog een mail met instructies en info.