Paleotime – tombola – We hebben een winnaar!

De preparateurs van TriloLab zijn erin geslaagd om op de beurs de ruwe preparatie van de hoofdprijs van de tombola volledig af te ronden. Dit wil zeggen dat nu alle onderdelen van de trilobiet, van kop tot staart, vrij gelegd zijn. Het is een behoorlijk interessant stuk geworden: ten eerste hebben we enkele ontbrekende schaaldelen gereconstrueerd op basis van de afdruk van het specimen, met name het eerste segment en een deel van het linker oog. Maar de grootste verrassing was een anomalie onder dat linker oog. Hier is duidelijk een deuk te zien in het pantser. Wellicht gaat het om een bijtspoor. Deze trilobiet heeft een aanval van een roofdier overleefd!
De volgende fase is de fijnpreparatie, waarin de laatste restjes van de steen verwijderd worden. De fijnpreparatie is ondertussen ook afgerond.

 

Update: We hebben een winnaar! Gezien het nummer 73 niets van zich heeft laten horen voor eind november, gaat de prachtige trilobiet naar het eerste reservegetal, nl. lot nr. 467Fabienne Ickx uit Tremelo heeft zich met het winnende lot bij ons bestuur aangeboden, en zal binnenkort de prachtige trilobiet uit de handen van de mensen van TriloLab in ontvangst mogen nemen!

Proficiat Fabienne!