Paleotime – tombola – update!

De preparateurs van TriloLab zijn erin geslaagd om op de beurs de ruwe preparatie van de hoofdprijs van de tombola volledig af te ronden. Dit wil zeggen dat nu alle onderdelen van de trilobiet, van kop tot staart, vrij gelegd zijn. Het is een behoorlijk interessant stuk geworden: ten eerste hebben we enkele ontbrekende schaaldelen gereconstrueerd op basis van de afdruk van het specimen, met name het eerste segment en een deel van het linker oog. Maar de grootste verrassing was een anomalie onder dat linker oog. Hier is duidelijk een deuk te zien in het pantser. Wellicht gaat het om een bijtspoor. Deze trilobiet heeft een aanval van een roofdier overleefd!
De volgende fase is de fijnpreparatie, waarin de laatste restjes van de steen verwijderd worden.

Bent U de eigenaar van het winnende lot : stuur dan een bericht naar info@hona.be

Update: na één week heeft nummer 73 zich nog niet gemeld. We geven nummer 73 nog tijd tot eind november om zich te melden, anders gaan we door naar nummer 467 en vanaf 15 december naar nummer 77.

De fijnpreparatie is ondertussen ook afgerond, met een foto van het eindresultaat.

Dit bericht is geplaatst in Beurzen, Binnenkort. Bookmark de permalink.