Levensechte reconstructie Mens van Spy voorgesteld op het KBIN

Op donderdag 5 januari 2012 werd een levensechte reconstructie van de Mens van Spy voorgesteld aan de pers en publiek op het KBIN. De reconstructie zal binnenkort worden tentoongesteld in l’Espace de l’Homme de Spy te Onoz, niet ver van de grot van Spy in de provincie Namen. Hier werden in 1886 door archeoloog Marcel De Puydt, geoloog Max Lohest en paleontoloog Julien Fraipont immers beenderen gevonden van hetgeen kort erna de Homo spyensis zou gaan heten, kortweg de Mens van Spy. Later onderzoek toonde aan dat deze beenderen ongeveer 40.000 jaar oud zijn en zowat de jongste Neanderthaler beenderen zijn die men tot nu toe op het Europese continent gevonden heeft. De voorbije jaren werden alle er gevonden beenderen geïnventariseerd en gefotografeerd, en op basis van deze beenderen heeft men nu een driedimensionale levensechte reconstructie kunnen maken.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Wetenschapsnieuws. Bookmark de permalink.