Zondag 12 nov 2017: PaleoTime internationale fossielenbeurs

Flyer2017PaleoTime is hét grootste paleontologisch evenement van de Benelux! PaleoTime is er voor en door mensen met interesse in fossielen. Bij PaleoTime voelt zowel de verzamelaar, de citizen-scientist als de wetenschapper zich helemaal thuis: PaleoTime zorgt immers voor onovertroffen ‘paleontology quality time’! Deze editie staan meer dan 49 standhouders uit verschillende landen voor u klaar. Zij bieden een zeer divers en gevarieerd aanbod aan, van ammonieten en trilobieten tot haaientanden en dinosaurusbotten, van recente tot antiquarische lees- en determinatieboeken, wetenschappelijke literatuur, preparatiemateriaal, loepjes, hamers, opbergdoosjes, staandertjes, … en bovenal een berg aan nuttige tips & tricks. PaleoTime has it all!

PaleoTime wil meer zijn dan louter een fossielenbeurs! Veel van onze standhouders staan open om te ruilen. Je kan dit zien aan een speciaal kenteken op hun stand. PaleoTime wil ook de onderlinge uitwisseling van ervaring en kennis stimuleren, zowel tussen verzamelaars onderling als tussen verzamelaars en wetenschappers. Daarom houden we tijdens de beurs ook een lezingenreeks, de PaleoTimeLectures. Drie korte (30 min) krachtige en bovenal boeiende lezingen over een actief wetenschappelijk onderwerp gebracht door goedgebekte wetenschappers en/of citizen-scientists en dat op een zeer verstaanbaar niveau. Dit jaar is er bovendien ook live-preparatie van een trilobiet, een tombola met prachtige prijzen en kinderanimatie! PaleoTime is een gezamenlijke organisatie van Hona vzw, forum fossiel.net en De Paleobioligische Kring. Bus (lijn 5) en treinhalte (station Wijgmaal) op 50m, voldoende gratis parkeerplaats in de onmiddellijke omgeving.

Nodig alvast al maar al uw familie, vrienden en vriendinnen uit om naar PaleoTime te komen! U mag ze ook in hun oor fluisteren dat ze ons extra kunnen steunen door een (of meerdere) tombola lotjes te kopen, of onze lekkere truffels. Bij de tombola zijn er alvast enkele bijzonder mooie prijzen te winnen, waaronder de trilobiet die live door Frederik Lerouge en Ivo zal worden geprepareerd! Ook nieuw dit jaar is de kinderanimatie waar iedereen zijn eigen dinosaurus kan maken en op de rug van een dinosaurus kan poseren voor de foto!

Kortom, een niet te missen editie! Tot op PaleoTime zondag 12 november 2017 10u-17u te Remylaan 4b, 3018 Wijgmaal (Leuven), België!

Kijk zeker ook op de PaleoTime facebookpagina en op forum fossiel.net voor de laatste nieuwtjes.