zondag 16 februari: archeologische prospectie in Holsbeek

Beste Honavrienden,

naar jaarlijkse gewoonte organiseren we ook in 2014 een archeologische veldprospectie. Oorspronkelijk hadden we een terrein in het grensgebied Vossem-Leefdaal op het oog, maar daar liggen de meeste velden ingezaaid. Om die reden wijken we uit naar Holsbeek, waar we in het bijzonder aandacht zullen schenken aan sporen van ijzerproductie, die hier zeker te vinden zullen zijn. Daarnaast zijn ook wel schaarse vondsten uit de steentijd te verwachten. Alle vondsten zullen in de verzameling van onze vereniging worden bewaard. In de voormiddag gaan we het terrein op, en in de namiddag wassen we de vondsten en geven we een korte toelichting bij wat we allemaal hebben opgeraapt. De door ons verzamelde gegevens zullen zeker van pas komen bij de voorbereiding van onze geplande tentoonstelling over de Kesselberg en omgeving (zomer 2015).

Wie graag meegaat wordt verzocht zich in te schrijven op info@hona.be ten laatste op woensdagavond 12 februari. Verdere info wordt alleen naar de ingeschrevenen doorgemaild. Indien de groep te groot is, zal een tweede dag worden georganiseerd op een later moment. Let op! Indien de weersomstandigheden ongunstig zijn (sneeuw, felle regen de dag zelf of enkele dagen voordien) zal de prospectie naar een later moment worden verschoven.

Laten we alvast duimen voor goed weer!

Nog vragen? Kom dan zeker vrijdagavond 7 februari naar de workshop over Pliocene fossielen! Daar zal nog een korte toelichting over deze activiteit worden gegeven.