Vrijdag 4 april 2014: lezing over bescherming van dieren en planten in Vlaanderen

Het is ondertussen lente geworden en de natuur ontwaakt in al haar glorie. Hona is ondertussen ook al aan haar lenteprogramma begonnen. Met een succesvolle fossielenzoektocht in de Eifel hebben we de spreekwoordelijke spits afgebeten. Binnenkort trekken we voor enkele dagen naar de Engelse Jurassic Coast onder leiding van Karel en Annemie, en in mei houden we ons klassieke verlengde Hemelvaartweekend in de streek van Vielsalm. Naast deze tochten staan er ook nog een aantal lezingen in ons programma. De eerstvolgende gaat door op vrijdag 4 april.
William Vancleynenbreugel zal ons dan een boeiende uiteenzetting geven over de bescherming van planten en dieren in Vlaanderen. Als docent milieurecht is William  een specialist in deze materie. Hij zal het  o.a.  hebben over  de manier waarop het soortenbesluit van 2009 de dieren en planten in Vlaanderen beschermt. Daarbij wordt aandacht besteed aan welke soorten er worden beschermd en ook wat  die beschermingsstatus precies inhoudt.   Verder zal hij het nog hebben over de soorten die in Vlaanderen als jachtwild beschouwd worden en dus een aparte status hebben, alsook over de bestrijding van soorten die schadelijk zijn voor landbouw.
Deze lezing is een mooie aanvulling op de uiteenzetting van vorig jaar  over het gebiedsgericht natuurbeleid. Verwacht zeker geen saaie opsomming van allerlei wetsartikeltjes! Wie William kent weet dat hij garant staat voor een boeiende en bevattelijke lezing, voorzien van goed uitgekozen beeldmateriaal.  Kortom: een must voor elk natuurliefhebber!
De lezing gaat door in het voormalig gemeentehuis van Heverlee op vrijdag 4 april om 20.00 u.