Vrijdagavond 3 oktober 2014: Determinatie van fossielen uit de Frankische Schweiz – Buttenheim

IMG_1029 copyNa enkele zeer vruchtbare bezoeken aan de Frankische Schweiz, waarbij we de groeven van Buttenheim, Gräfenberg en Drügendorf bezochten is het misschien tijd eens wat stil te staan bij de vondsten. Vorig jaar deden we al een determinatie-avond over de vondsten van Gräfenberg, dit jaar focussen we op de vondsten uit Buttenheim. Opgelet: deze avond kan enkel slagen als je ook effectief je eigen vondsten meebrengt. Stijn Goolaerts (KBIN) zal een inleiding geven over de groeve, de lagen en hun ouderdom, en in het bijzonder over de moeilijkheden bij de determinatie van de ammonieten uit Buttenheim. Ook de vondsten uit de vroegere groeve van Understürmig zijn welkom. Danny Alexandre zal wat dieper ingaan over hoe je deze ammonieten het best kan prepareren. Graag ontmoeten we u in grote getale op vrijdagavond 3 oktober 2014 in het clublokaal in Heverlee.

Dit bericht is geplaatst in Avonden, Binnenkort, Excursies. Bookmark de permalink.