13 juli – 30 aug 2015: TENTOONSTELLING De Kesselberg binnenste buiten door Hona vzw – LAATSTE WEEK!

AfficheKesselbergbinnenstebuitenDe Kesselberg is een Leuvens monument. Hoog boven het landschap torent hij uit. Zijn huidige verschijning dankt hij aan een bijzonder lange geschiedenis, die zowel door de mens als door de natuur is vormgegeven. Een verhaal van bergkristallen, Leuven op de bodem van de zee, erosie, mammoeten, Neanderthalers, een hoogteversterking uit de ijzertijd, Kesselstein, wijnbouw, motorcross, een zandgroeve en uiteindelijk een natuurmonument. In deze tentoonstelling wordt de Kesselberg letterlijk binnenste buiten gekeerd. De tentoonstelling is vrij toegankelijk van 13 juli tot en met 30 augustus 2015 in de hal van de universiteitsbibliotheek van de KULeuven op het Mgr. Ladeuzeplein 21, 3000 Leuven. Elke dag open van 1ou tot 17u. Niet te missen! In het kader van deze tentoonstelling is een gelijknamig boek uitgegeven.

Dit bericht is geplaatst in 50 jaar, Tentoonstellingen, lezingen en workshops. Bookmark de permalink.