Inschrijving Hemelvaartweekend 2016 te Bertrix

Beste Honaleden,

Ons werkjaar 2015 is ondertussen al flink gevorderd. Afgelopen zomer hebben we een heel succesvolle tentoonstelling over de Kesselberg  georganiseerd in de Centrale Bibliotheek van de KULeuven, en momenteel loopt onze tentoonstelling over de schatten van onze aarde in Den Breughel te Haacht op haar laatste benen. Voor het najaar hebben we nog tal van boeiende activiteiten gepland (zie kalender), waarover  U binnenkort meer nieuws mag verwachten op deze site.

Maar we blikken ook al vooruit naar 2016. Onze werkgroep “Programma” legt momenteel de laatste hand aan de activiteitenkalender voor volgend jaar. Het belooft alvast een boeiend jaar te worden met heel gevarieerde activiteiten zoals lezingen, een workshop experimentele archeologie, archeologische prospectie, fossielen en mineralen zoeken, stads- en museumbezoeken en natuurexploratie.

Wat ook reeds vaststaat is dat we begin mei op Hemelvaartweekend trekken naar de zuidelijke Ardennen en aanpalend Lotharingen. Als uitvalbasis hebben we een camping in Bertrix genomen. Om zeker te zijn van ons plaatsje is het van belang dat we zo snel mogelijk reserveren.  Daarom vragen we aan de snelle beslissers om via de Honamail te laten weten of je graag meegaat of niet; liefst voor 20 oktober 2015.  Voor 15 november stuur je dan je bevestiging naar info(apestaartje)hona.be met vermelding van het aantal nachten en het aantal deelnemende personen. Na bevestiging zal u ook gevraagd worden om een voorschot te betalen.

Uiteraard is het geen probleem indien U pas later beslist om mee te gaan. Honaleden die na 15 november beslissen dienen wel zelf hun verblijf te reserveren. Dit kan u rechtstreeks regelen met de camping (via email of telefonisch). In dat geval stuurt U nog een mailtje naar Hona om te laten weten met hoeveel personen U meegaat. Alle ingeschrevenen krijgen begin april 2016 meer gedetailleerde informatie over het programma. We kunnen alvast verklappen dat we de natuur intrekken, een bezoekje brengen aan de Franse vestingstad Sedan, en dat er ook gelegenheid zal zijn om mineralen en/of fossielen te zoeken. En er zit ook nog een vleugje archeologie in! Voor elk wat wils dus…

Enkele praktische gegevens:

Reservatie verblijf Hemelvaartweekend 2016 (vanaf woensdag  4/5/2016 of donderdag  5/5 t.e.m. zondag  8/5)

Voor de liefhebbers hebben we een camping in  BERTRIX gevonden waar stacaravans gehuurd kunnen worden :

ARDENNEN CAMPING BERTRIX, ROUTE DE MORTEHAN, 6880 BERTRIX, email : info@campingbertrix.beweb :www.campingbertrix.beTel : 061 41 22 81  ( nederlands ):

Caravan  4 personen / 4 nachten : € 288.5

Caravan  4 personen / 3 nachten : € 224.5

+ € 8.25 per persoon voor lakens en toeristenbelasting

Voorschot bij reservatie te betalen van € 150

Caravan voor 6 personen/ 4 nachten  : ongeveer € 50 extra

Alvast bedankt!

Het Hemelvaartcomité