zondag 20 december 2015: landschapshistorische wandeling in Betekom

Beste Honaleden,

de geplande archeologische prospectie van de Chartreuzenberg en de Lemingvallei kan dit jaar jammer genoeg niet doorgaan. Bij een verkenningstocht is immers gebleken dat alle velden ofwel bezaaid zijn, ofwel vol maïsstro liggen, zodat prospectie weinig zin heeft. We hopen op een gunstige situatie volgend voorjaar, maar ondertussen bieden we U alvast een boeiend alternatief aan. We trekken op zondag 20 december in de namiddag naar Betekom, een dorp aan de Demer met een rijke geschiedenis. Via een wandeling van een zestal km verkennen we de zuidrand van de gemeente, en staan er stil bij de genese en evolutie van het landschap. Daarbij komen zowel geologische als archeologische en historische aspecten aan bod.

Hona krijgt daarbij zowat een primeur, want het is de eerste keer dat we de resultaten van jarenlang speurwerk via een gegidste wandeling aan het publiek voorstellen.

We komen samen aan de kerk van Betekom om 13.30 u.

Zorg zeker voor aangepaste kledij en schoeisel, want sommige paden liggen er momenteel erg modderig bij!

Tot zondag!

Geert

Dit bericht is geplaatst in Binnenkort, Excursies. Bookmark de permalink.