Vrijdag 7 oktober 2016: William Vancleynenbreughel over wilde bijen en hommels

bijen2-032Op vrijdag 7 oktober brengt William een boeiende lezing over wilde bijen en hommels. Van maart tot oktober wordt onze tuin bevolkt door deze kleine niet-stekend insecten. Tuincentra verkopen zelfs bijenhotels die dienst doen als nestgelegenheid.  Aan de hand van mooie dia’s maken we kennis met de wereld van de wilde of solitaire bijen en krijgen we een antwoord op vragen zoals : Hoeveel soorten wilde bijen zijn er in ons land ? Maken ze allemaal gebruik van bijenhotels ? Leven ze ook in kolonies zoals de honingbij ? Hoe planten ze zich voort ? Wat eten ze ? Hoe overleven ze de winter ? Zijn ze allemaal even zachtaardig of niet ? Hoe kunnen we ze een handje helpen ? William is hobby-imker en vertelt gepassioneerd over deze insectenfamilie. Naar aanleiding van de lezing verschijnt er ook een tweedelig artikel in het tijdschrift van Hona. Om 20u in het Hona clublokaal (Waversebaan 66, 3001 Heverlee). Niet te missen!

Dit bericht is geplaatst in Avonden, Binnenkort. Bookmark de permalink.