Vrijdag 2 december 2016: inleiding tot de genetica en het forensisch DNA onderzoek

shutterstock_dna-2

Beste Honaleden,

De laatste jaren heeft het genetisch onderzoek voor baanbrekende doorbraken gezorgd in de biologie, de archeologie, de paleontologie en uiteraard ook in de forensische wetenschappen.

Op vrijdag 2 december zal Bram Bekaert ons een presentatie geven over de boeiende wereld van de genetica. Bram Bekaert is dr. in de biomedische wetenschappen en adjunct-labohoofd biologische sporen van het forensische genetisch laboratorium aan het UZ Leuven. Hij onderzoekt de vertaling van de nieuwste genetische technologieën en kennis naar toepassingen binnen de forensisch genetica. Als docent aan de KU Leuven is hij tevens oprichter/coördinator van de nieuwe mastercursus Forensische Biomedische Wetenschappen.

Na een inleiding over genetica, gaat de focus van onze spreker naar zijn vakgebied van de forensische genetica.  Daarnaast zal ook de moleculaire archeologie aan bod komen. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in mens en natuur! Deze avond gaat door in het Hona clublokaal, oud gemeentehuis van Heverlee, Waversebaan 66 om 20u. Iedereen welkom!

Dit bericht is geplaatst in Avonden, Binnenkort, Wetenschapsnieuws. Bookmark de permalink.