Zondag 19 november 2017 : bezoek aan Doornik; één van de oudste steden van België en de eerste hoofdstad van Frankrijk

In de voormiddag ontdekken we de Merovingische geschiedenis en maken we een wandeling om de rijke architectuur te ontdekken van deze oude stad aan de Schelde. Doornik was in de Vroege middeleeuwen een van de grootste steden van West-Europa. De meeste mooie doornikgebouwen dateren van enkele eeuwen later uit die romaanse periode. Maar we zullen ook gevels ontdekken uit de art deco en art nouveau periode. s Middags kunnen we lunchen ( eigen boterhammen) in een café mits we een drankje consumeren. Graag heel snel een seintje geven aan Christel indien we een plaatsje voor de lunch moeten reserveren. (0499 985 227 ) Onze wandeling brengt ons daarna in het historische hart van de stad. We bezoeken twee parels van UNESCO-werelderfgoed, de Notre-Dame kathedraal en haar schatkamer en het oudste Belfort van België. In het kleine archeologiemuseum liggen enkele unieke stukken uit opgravingen vanaf de prehistorie tot de middeleeuwen zoals de tombe van de “Saksische prinses”. Daarna is het zeker en vast het moment om één en ander te bespreken met een lekker drankje. Afspraak om 9u30 op de Grote Markt van Doornik. Op zondag kan je gratis parkeren in het stadscentrum. Tot zondag!

Dit bericht is geplaatst in Binnenkort, Excursies. Bookmark de permalink.