zondagnamiddag 11 februari 2018: Algemene vergadering – ledenfeest

Beste Hona-lid,

Op zondagnamiddag 11 februari 2018 houden we weer het jaarlijkse ledenfeest, samen met onze algemene vergadering. Het is de ideale gelegenheid om eens te stoeffen met uw laatste vondsten, ontdekkingen, natuurfoto’s en/of preparaties, eens te grabbelen in de grabbelbak, en vooral, elkaar beter te leren kennen. Hapjes en drankjes zullen voldoende aanwezig zijn. Het hoogtepunt wordt de boeiende lezing over Bryozoa door Luc Goffings en Olivier Kesselhut. Plaats is zoals vorig jaar de parochiezaal van Wezemaal.

Programma:

 • 13.00 u. : opstellen van de zaal (alle hulp is welkom), en nadien plaatsen van de ledenvondsten en de grabbelbak
 • 13.45 u. : Algemene Vergadering van onze VZW, met
  Goedkeuring verslag vorige AV van 19 februari 2017 (zie HONA 52/2)
  Goedkeuring afrekening 2017 en kwijting aan beheerders
  Goedkeuring begroting 2018
  Activiteitenprogramma 2018, met daarin ook meerdaagse tochten
 • 14.15 u. : Mosdiertjes ( Bryozoa) uit het Boven-Krijt van de regio Maastricht door Luc Goffings en Olivier Kesselhut
  Bryozoa of mosdiertjes zijn vaak onooglijk kleine, maar bovenal bijzonder intrigerende zeediertjes. Misschien heb je zelf al ooit eens zo een fossiel kalkskeletje gevonden. Dan weet je dat je voor de determinatie vaak met de handen in je haar kan krabben, want er zijn ontiegelijk veel verschillende soorten van! Al twee jaar zijn fossiel.netters Luc Goffings en Olivier Kesselhut erg gebeten door de bryozoa-microbe. Ze werken aan een rijkelijk geïllustreerde atlas van alle bryozoa van het type Maastrichtiaan.

Praktisch: DE LOCATIE

 • Waar?  Parochiezaal St-Martinus te Wezemaal, Holsbeeksebaan 1 (achter de kerk van Wezemaal, waar de fossielenbeurs in 2013, 2014 en 2015 doorging)
 • Tentoonstellen van eigen vondsten: elk lid mag tentoonstellen (gelieve wel op voorhand een seintje te geven om een tafel te reserveren op tel. 016/25.11.58)
 • Grabbelbak: elk lid mag vondsten of ander materiaal zoals boeken/tijdschriften meebrengen voor de grabbelbak.

 

Dit bericht is geplaatst in Binnenkort, Tentoonstellingen, lezingen en workshops. Bookmark de permalink.