vrijdag 4 mei 2018: lezing door Johan Luyckx

Evolutie van de kennis over de ijstijden en de klimaatveranderingen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIn het kader van ons nieuwe project rond ijstijden en klimaatverandering zal ingenieur en psycholoog Johan Luyckx ons wegwijs maken in deze boeiende fenomenen. Zijn eerste lezing zal gaan over de evolutie van onze kennis over ijstijden en klimaatwisselingen in het verleden. Belangrijke momenten en wetenschappers als Hutton, Cuvier, Lyell, Agassiz, Milankovitch en Shakleton zullen hierbij de revue passeren. Aansluitend zal gewezen worden op het belang van deze kennis bij het interpreteren van geologische, paleontologische en archeologische data.

 

Deze lezing gaat door in het Oud Gemeentehuis van Heverlee, Waversebaan 66 op vrijdag 4 mei om 20.00 u.

De toegang is gratis en iedereen is welkom!