fossielenzoektochten op 22 februari en 1 maart

 

 

 

allemaal,

zondag 1 maart 2020 wagen we nog eens onze kans om Eifeliaanfossielen te gaan zoeken in de buurt van Prüm (D). In het verleden hebben we daar een hele reeks Koralen, Trilobieten, Gastropoden en Brachiopoden gevonden.

*Plaats van bijeenkomst: zondag 1 maart in Weinsheim bij Prüm; einde van de straat “am Sportplatz” om 10 u.
Of : carpoolparking OLV-Tielt om 7u 45.

Wie graag meegaat wordt verzocht dit te melden via info@hona.be uiterlijk donderdag 27 februari om 20 u. Met wat geluk zijn er zeer veel koralen te vinden, en daarnaast een heel gamma aan andere Devoonfossielen. Let wel op! Deze tocht is niet ter plekke voorbereid, dus succes is niet verzekerd!
Mogelijk gaan we na de middag nog even naar Burg Reuland, waar veel fossielen uit het Emsiaan te vinden zijn (vooral Brachiopoden en Bivalven).
Zorg zeker voor aangepast schoeisel, aangezien we op modderige velden gaan zoeken; picknick en regenkledij zijn ook mee te nemen. Hamers, beitels en veel inpakmateriaal zijn ook zeer nuttig.

Tot dan!

Opgelet!! Extra fossielenzoektocht aan Cap-Blanc-Nez!
Omwille van het stormweer van de laatste weken is er veel erosie geweest op de Franse krijtkust. Daarom lassen we voor de liefhebbers een extra fossielenzoektocht in. We trekken op zaterdag 22 februari 2020 naar onze vertrouwde parking van Strouanne voor een zoektocht op het strand tussen Strouanne en Petit Blanc Nez.
We komen samen aan de carpoolparking van Kessel-Lo om 8 u 30 en vertrekken van daar naar de parking van Strouanne, waar we iets na 11 u het strand opgaan tot zonsondergang. Graag een seintje via de Hona-mail als je meegaat, uiterlijk tegen .

Geert

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.