Eifel en (Burg Reuland)


Beste leden,

Na onze geslaagde uitstap naar Strouanne trekken we er terug op uit. Zondag 19 februari wagen we onze kans om Eifeliaanfossielen te gaan zoeken in de buurt van Prüm (Duitsland).  In het verleden hebben we daar een hele reeks koralen, trilobieten, gastropoden en brachiopoden gevonden.
Plaats van bijeenkomst : zondag 19 februari in Weinsheim bij Prüm: einde van de straat “am Sportplatz” om 10 u.
Wie graag meegaat, gelieve dit te melden via info@hona.be. Met wat geluk zijn er veel koralen te vinden, en daarnaast een heel gamma aan andere Devoonfossielen. Opgelet! Deze tocht is niet ter plekke voorbereid, dus succes is niet verzekerd!
Mogelijk gaan we in de namiddag nog even naar Burg-Reuland (Reuland-Bahnhof), waar veel fossielen uit het Emsiaan te vinden zijn (vooral brachiopoden en bivalven maar ook heel af en toe trilobieten ). Zorg zeker voor aangepast schoeisel, aangezien we op modderige velden gaan zoeken. Neem ook picknick en regenkledij mee. Hamers, beitels en veel inpakmateriaal zijn ook zeer nuttig.

Tot dan!

Gidsen: Geert, Gijs en Luc