Bezoek aan het museum Bois du Cazier en stadswandeling in Charleroi op zondag 24 maart.


We spreken of op zondag 24 maart 2024 om 
9.30 u op de parking van het museum, Rue du Cazier 80 te 6001 Charleroi.

In de voormiddag brengen we een bezoek aan het mijnmuseum van Bois du Cazier. Hier ontdekken we het leven van een mijnwerker, het harde werk in de warme duisternis en wordt er ook uitgelegd hoe dat de mijnramp van 1958 is gebeurd. Ook het rijke industriële verleden van Charleroi komt aan bod. Het bezoek zal gebeuren met een audiogids, zodat iedereen op zijn eigen tempo het museum kan verkennen. Na het museumbezoek is er gelegenheid tot picknicken
 
We brengen onze picknick mee.

In de namiddag wandelen we dan door het centrum van Charleroi. Deze stad werd in 2008 verkozen als lelijkste stad van Europa. Tijdens deze wandeling, waar geschiedenis en architectuur hand in hand gaan, ontdekken we dat dit lelijke eendje eigenlijk een mooie zwaan is geworden door de positieve invloed van stadsvernieuwing.

Hopelijk tot dan!