BOEK ‘Erfgoed Aarde. Een kijk op mens en natuur vroeger en nu’ : 25 euro

flyerboekErgoed3Erfgoed Aarde: een kijk op mens en natuur vroeger en nu bestudeert de evolutie van de verwondering voor de natuur in al haar facetten. Vier auteurs, elk met hun eigen expertise, laten zien hoe Homo sapiens, de denkende mens, van bij zijn ontstaan meer dan 100.000 jaar geleden aankijkt tegen en omgaat met die natuur.

De rode draad in het boek vormt de rol van de amateur, de liefhebber, voor wie ook in de 21ste eeuw nog een belangrijke taak is weggelegd.

De diepgaande kennis en inzichten van de auteurs, de vlotte schrijfstijl en de verrassende wendingen in de zoektocht van onze voorouders naar de waren aard van fossielen, mineralen, archeologische artefacten en natuur, maken dit boek tot een boeiende en leerzame reis.

In ‘De mens en de mineralen’ toont amateurmineraloog Erik Vercammen aan dat het gebruik van de mineralen bijna zo oud is als de mens zelf.

In ‘Paleontologie: van verwondering naar wetenschap’ vertelt amateurpaleontoloog Noël Delanghe over de speurtocht naar de betekenis van fossielen die begint bij de Griekse natuurfilosofen.

In ‘De terugkeer van wilde natuur’ reconstrueert prof. William Vancleynenbreugel de geschiedenis van de natuurbeleving en natuurbescherming, waarbij hij o.a. aantoont dat vooral de Verlichting de aanzet vormde tot onze Westers opvattingen over natuur.

En in ‘Op zoek naar de mens’ vormt voor archeoloog Geert Andries diezelfde Verlichting de belangrijkste opstap in het ontstaan van archeologie als wetenschap.

Het boek ‘Erfgoed Aarde Een kijk op mens en natuur vroeger en nu’ is te koop voor 25 euro.

Huidige verkooppunten: – BELGIË: Standaard Boekhandel (Leuven), museumshop Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen– NEDERLAND: Natuurhistorisch Museum Maastricht.

U kan het boek ook rechtstreeks bij ons bestellen, door 25 euro + 7 euro verzendingskosten (België) over te schrijven op:  IBAN: BE33 0010 6744 1146  / BIC: GEBABEBB. Vergeet dan wel niet uw adresgegevens te zenden naar info (apestaartje) hona.be. Het boek valt dan binnen de twee weken na aankomst van de correcte betaling in uw brievenbus. Indien u graag de verzendkosten wil vermijden, en niet tot bij de tentoonstelling in Leuven raakt (elke dag open tot 17h), neem dan contact met ons op. Het boek kan immers ook zonder extra kosten bij enkele van onze leden afgehaald worden (keuze uit: Holsbeek, Wijgmaal, Tremelo, Herk-de-Stad). Combineert u uw aankoop van het boek Erfgoed Aarde en het boek De Kesselberg binnenste buiten, dan betaalt u natuurlijk slechts één keer de verzendkosten van 7 euro. U schrijft dan : 25 + 15 + 7 = 47 euro over.

Dit bericht is geplaatst in 50 jaar, Wetenschapsnieuws. Bookmark de permalink.