Hona – tentoonstelling “De schatten van onze aarde” te Haacht

IMG_3606 Van 19 september tot en met 12 oktober organiseert Hona i.s.m. het gemeentebestuur van Haacht haar tweede tentoonstelling van dit jaar De Schatten van onze aarde in het GC Den Breughel, Wespelaarsesteenweg 85 te  3150 Haacht. Deze tentoonstelling is elke werkdag gratis toegankelijk van 9 u tot 17 u (di. tot 19 u en vrij. tot 13 u). Niet te missen op Uw agenda! Een affiche van dit evenement vindt U hier: affiche hona.

In het kader van de tentoonstelling organiseert Hona ook nog twee extra activiteiten in GC Den Breughel, namelijk:

Voordracht Ertsen vrijdag 2 oktober 2015 20u00

Op vrijdag 2 oktober 2015 om 20 uur wordt er een voordracht gegeven over “Ertsen”  (dus niet in ons clublokaal te Heverlee!). Dit zijn de mineralen waaruit onze metalen zoals koper, ijzer en lood gesmolten worden. Ze zijn niet alleen economisch nuttig, maar ze kunnen ook heel kleurrijk zijn of mooie kristallen verto­nen.  Dit wordt in de voordracht getoond, evenals voorwerpen uit onze dagelijkse wereld samen met de ertsen waaruit ze gemaakt worden. Deze voordracht wordt gepresenteerd door Erik Vercammen.

Op die dag kan de  tentoonstelling ook bezocht worden vanaf 17 uur tot 20 uur.

Determinatienamiddag zaterdag 3 oktober 2015 van 14u – 17u

Op zaterdag 3 oktober van 14 tot 17 uur kan iedereen zijn vondsten komen tonen, en een aantal ervaren leden van de vereniging zal die dan proberen te determineren en er de juiste naam van te geven. Dat mogen zowel mineralen, fossielen, gesteentes zijn, en ook gevonden voorwerpen die mogelijk van onze voorouders afkomstig zijn. De tentoonstelling is die namiddag open.

Contact via info (apestaartje)info.be, via het Gemeenschapscentrum,  of via de voorzitter van Hona 0476/24.02.72.