Vrijdag 18 september 19u30 Opening Hona-tentoonstelling De Schatten van de Aarde te Haacht

Op vrijdag 18 september om 19.30 openen we feestelijk onze tweede tentoonstelling van 2015, getiteld “De schatten van onze Aarde”, ditmaal  in het gemeenschapscentrum Den Breughel te Haacht (Wespelaarsesteenweg 85 te 3150 Haacht, naast het gemeentehuis).  Iedereen is van harte welkom op de opening!

Programma:

  • Welkomstwoord door voorzitter Erik Vercammen
  • De geschiedenis en ontwikkeling van de paleontologie, door Noël Delanghe
  • Drankje en bezoek aan de tentoonstelling

De tentoonstelling loopt nadien nog tot zondag 11 oktober 2015, en is gratis toegankelijk op maandag, woensdag en donderdag van 9u tot 17u, dinsdag van 9u tot 19u, vrijdag van 9u en 13u, plus op de twee activiteiten hieronder aangekondigd.

Verdere activiteiten

Voordracht Ertsen vrijdag 2 oktober 2015 20u00

Op vrijdag 2 oktober 2015 om 20 uur wordt er een voordracht gegeven over “Ertsen”  (dus niet in ons clublokaal te Heverlee!). Dit zijn de mineralen waaruit onze metalen zoals koper, ijzer en lood gesmolten worden. Ze zijn niet alleen economisch nuttig, maar ze kunnen ook heel kleurrijk zijn of mooie kristallen verto­nen.  Dit wordt in de voordracht getoond, evenals voorwerpen uit onze dagelijkse wereld samen met de ertsen waaruit ze gemaakt worden. Deze voordracht wordt gepresenteerd door Erik Vercammen.

Op die dag kan de  tentoonstelling ook bezocht worden vanaf 17 uur tot 20 uur.

Determinatienamiddag zaterdag 3 oktober 2015 van 14u – 17u

Op zaterdag 3 oktober van 14 tot 17 uur kan iedereen zijn vondsten komen tonen, en een aantal ervaren leden van de vereniging zal die dan proberen te determineren en er de juiste naam van te geven. Dat mogen zowel mineralen, fossielen, gesteentes zijn, en ook gevonden voorwerpen die mogelijk van onze voorouders afkomstig zijn. De tentoonstelling is die namiddag open.

Contact via info (apestaartje)info.be, via het Gemeenschapscentrum,  of via de voorzitter van Hona 0476/24.02.72.