16-23 juli 2016: Paleontologische excursie naar Polen

In juli 2016 trekken we met Hona, samen met onze vrienden van de ACAM, op een echte paleontologische reis, en dit naar de mooiste paleontologische en geologische sites van zuidwest Silesië (zuidwestelijk deel van Polen in de omgeving van Opole). Onder leiding van enkele professionele paleontologen van de universiteit van Opole, zoals prof. Elena Jagt-Yazykova. Samen met hen, bezoeken we verschillende groeves, musea en ook een wetenschappelijke opgraving (Krasiejòw). Tijdens de reis wordt een mooi overzicht geboden van de Mesozoïsche afzettingen in het zuidwestelijk deel van Polen, waarbij zowel Trias, Jura als Krijtafzettingen onderzocht zullen worden. Dit kan voor elke deelnemer een onvergetelijke ervaring worden! Wanneer: van zaterdag 16 juli tot zaterdag 23 juli, m.a.w. zaterdag 16 juli 2016 aankomen in Opole en ons rustig installeren, en zaterdag 23 juli afscheid nemen.

Deelnamekost is 65 euro per dag per persoon, oftewel 390 euro (en niet 455 zoals eerder foutief meegedeeld) die vooraf betaald dient te worden. In deze prijs zitten logement, ontbijt, lunch en avondeten, toegangsprijzen van musea en de gidsen. In Opole verblijven we in een studentenresidentie, vermoedelijk verblijven we ook enkele dagen in een hotelletje op een andere locatie. Het vervoer ter plaatse kan per bus.

De reis van en naar Opole dient iedereen zelf te regelen, al kan er natuurlijk onderling worden afgesproken om samen te rijden of samen te vliegen. Het maximum aantal deelnemers is 25. Let wel de inschrijving is pas definitief bij ontvangst van betaling. Iedereen die interesse heeft, moet zich echter vooraf melden via info (apestaartje) info.be. Inschrijvingen zijn open vanaf 1 december 2015, en lopen tot 15 februari, tenzij sneller volzet.

U kan meer informatie vinden op http://palaeotrips.uni.opole.pl/. Op de fossielenbeurs stonden Jeroen Van Woensel en Anthonie Hellemond met een standje met uitleg over deze reis. Op zondag 24 januari tijdens het bezoek aan het Bos van Aa museum kan u Antonie Hellemond om extra uitleg vragen.

Tijdens de reis zoeken we onder andere in mariene afzettingen van het Trias rond Gògòlin, gaan we op zoek naar Jura ammonieten rond Częstochowa en Krijtfossielen in een van de vele krijtgroeven rond Opole. We brengen ook een geleid bezoek aan de opgravingen te Krasiejòw, waar de universiteit van Opole al geruime tijd twee spectaculaire ‘bone-beds’ met vooral amfibieën schedels (o.a. Metoposaurus) opgraaft. Een echte ‘once-in-a-lifetime opportunity’ dus!

Dit bericht is geplaatst in Binnenkort, Excursies. Bookmark de permalink.