Zondag 23 oktober 2016: Fossielen zoeken bij Burg Reuland

groeve-burg-reulandOp zondag 23 oktober gaan we nog eens fossielen zoeken bij Burg Reuland onder leiding van Geert Andries. In een kleine groeve is het Emsiaan (Onder Devoon) ontsloten met daarin enkele fossielrijke lagen waarin zowel heel wat soorten brachiopoden, bivalven, gastropoden, trilobieten, vroege ammonoiden enz. te vinden zijn. Tijdens vorige bezoeken werd steeds wat interessants gevonden. Een artikel dat de eerste vondsten van ammonoiden uit deze groeve beschrijft kan u hier vinden. Afspraak om 9h30 aan de groeve te Steffeshausen, deelgemeente van Burg Reuland, aan de plek genaamd Reuland-Bahnhof (de lokale busstelplaats). Opgelet: dit een actieve groeve en veiligheidsvoorschriften zijn van toepassing. Zorg voor een veiligheidshelm, -bril en -schoenen.