Zondag 19 feb 2017: Algemene vergadering en klimaatlezing

klimaatlezingJaarlijks ledenfeest gecombineerd met onze algemene vergadering. Het is de ideale gelegenheid om eens te stoeffen met uw laatste vondsten, ontdekkingen, natuurfoto’s en/of preparaties, eens te grabbelen in de grabbelbak, en vooral, elkaar beter te leren kennen. Hapjes en drankjes zullen voldoende aanwezig zijn. Het hoogtepunt wordt alvast de zeer boeiende lezing over het klimaat door twee goed gebekte experten, nl. Lineke Woelders en Jan Lenaerts.

Programma:

 13.00 u. : wie wil meehelpen aan de voorbereiding, is welkom

 13.45 u. : deuren open, opstellen ledenvondsten en grabbelbak

 14.00 u. : opening

 14.30 u. : Algemene Vergadering van onze VZW, met

  • Goedkeuring verslag vorige AV van 6 maart 2016 (zie HONA 51/2)
  • Goedkeuring afrekening 2016 en kwijting aan beheerders
  • Goedkeuring begroting 2017
  • Programma 2017, met ook meerdaagse tochten

 15.15 u. : Klimaatlezing. Dit jaar hebben we twee klimaatexperten kunnen strikken, nl. Lineke Woelders en Jan Lenaerts, beide verbonden aan de KULeuven. Ze entertainen ons met:

‘Wat het klimaat ons vertelt – over klimaatwijsheden en –waarheden’:

Klimaatverandering, is dat nu fictie of harde realiteit? Is de opwarming van de aarde een natuurlijk fenomeen of wordt het mee door de mens veroorzaakt? Waarom warmt de Noordpool sneller op dan de Zuidpool? Welk klimaat krijgen we in de toekomst?

Wat kunnen we er zelf aan doen? Voor dit soort vragen zijn we bij het juiste adres bij Lineke en Jan. Ze beschikken niet over een glazen bol, maar wel over een heel aantal verhelderende wetenschappelijke inzichten die ze graag met ons delen.

Praktisch: *** NIEUWE LOCATIE ***

 Waar? Parochiezaal St-Martinus te Wezemaal, Holsbeeksebaan 1 (achter de kerk van Wezemaal, waar de fossielenbeurs in 2013, 2014 en 2015 doorging)

 Tentoonstellen van eigen vondsten: elk lid mag tentoonstellen (gelieve wel op voorhand een seintje te geven om een tafel te reserveren op tel. 016/25.11.58)

 Grabbelbak: elk lid mag vondsten of ander materiaal zoals boeken/tijdschriften meebrengen voor de grabbelbak.

De zaal is gelegen kort bij Leuven, via afrit 19 (“Holsbeek – Rotselaar”) van de E314. Er is een bushalte op ongeveer 400 meter afstand: bussen 334 en 335 Leuven-Aarschot stoppen daar. Het station van Wezemaal ligt op een kwartier stappen (lijn 35).

Dit bericht is geplaatst in Binnenkort, Tentoonstellingen, lezingen en workshops. Bookmark de permalink.