Zondag 19 maart 2017: Sporen van de ijstijden in het landschap

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
zand en veen uit het Tigliaan in Beerse (foto Geert Andries)

 Zondag gaat Hona op stap in de streek rond Turnhout, waar we vooral aandacht zullen hebben voor sporen uit de ijstijden. In de Noorderkempen zijn dikke afzettingen uit het Pleistoceen bewaard gebleven, en tijdens onze tocht bezoeken we een aantal geologische ontsluitingen van zowel vroeg- als laat- Pleistocene afzettingen. We maken ook nog een wandeling door de heide.
De ontsluitingen zijn erg modderig, zodat laarzen absoluut noodzakelijk zijn. Verder is het interessant om een truweeltje of klein schopje mee te nemen om een bodemprofiel proper te maken. s’ Middags picknicken we aan het bezoekerscentrum van natuurreservaat De Liereman in Oud-Turnhout.
Deze tocht is voorbehouden voor Honaleden. Indien je meegaat, gelieve een mailtje te sturen naar info@hona.be voor zaterdag 18 maart om 20.00 u. We komen samen aan de kerk van Beerse om 9.30 u.