Vrijdag 31 maart 2017: lezing over de ijstijd door Johan Luyckx

Johan Luyckx onderzoekt afzettingen uit de Saale-ijstijd in Sangatte

Johan Luyckx onderzoekt afzettingen uit de Saale-ijstijd in Sangatte

In tijden van een opwarmend klimaat is de studie van de ijstijd belangrijker dan ooit. Door een historische benadering van de evolutie van de bevindingen en theorieën van pioniers als Agassiz, Milankovitch, Shackleton, Dansgaard en Oeschger over de meest recente geologische periode – het Kwartair – wordt het duidelijk welke complexe interactieve processen hierachter schuil gaan.

We staan er soms te weinig bij stil, maar onze moderne opvattingen over natuurhistorische fenomenen zoals de ijstijd zijn het gevolg van eeuwenlang denken, experimenteren, onderzoeken en interpreteren.  Johan Luyckx zal voor ons een boeiende uiteenzetting geven over dit proces, dat momenteel nog steeds aan de gang is. Johan’s lezing vormt meteen een goede inleiding over het fenomeen “ijstijd”, en is dus niet te missen voor alle geïnteresseerden in geologie, prehistorie, klimaatproblematiek, wetenschapsgeschiedenis en natuurhistorie in het algemeen.

Deze lezing gaat door in het oud gemeentehuis van Heverlee, Waversebaan op vrijdag 31 maart om 20.00 u.

toegang:  € 5,00 (gratis voor Honaleden)

Dit bericht is geplaatst in Avonden, Binnenkort. Bookmark de permalink.