Vrijdagavond 6 okt om 20u: Triceratopsjes graven, ook leuk? door Dirk Cornelissen

dirkcornellissenAl drie jaar trekt Dirk Cornelissen van de Geologische Vereniging Limburg en vrijwilliger bij het Natuurhistorisch Museum Maastricht in de zomer naar Noord-Amerika om het opgravingsteam van Naturalis te vervolledigen. Zijn jarenlange expertise bij het opgraven en prepareren van mosasaurusskeletten, samen met zijn harde werkersmentaliteit, maakten dat hij snel één van de spilfiguren van de opgravingen zou worden. Vooral bij de opgraving van een aantal skeletten van Triceratops, na Tyranosaurus rex zowat de meest bekende dinosaurus van het Laat-Krijt, werd hij ingeschakeld. Dirk is nog maar net terug van een nieuw opgravingsseizoen en vertelt dan ook honderduit uit eigen ervaring hoe het er in een opgravingskamp aan toegaat. Alvast weer een Hona-avond om je vingers van af te likken! Op vrijdagavond 6 oktober 2017 om 20u in het Hona clublokaal. (Waversebaan 66, 3001 Heverlee).

Dit bericht is geplaatst in Avonden, Binnenkort. Bookmark de permalink.