Vrijdag 3 nov 2017: lezing “5000 jaar landbouw in Begijnendijk” door archeoloog Geert Andries

Olandbouwp vrijdag 3 november 2017 om 20u00 gaan we op zoek naar de raakvlakken tussen de archeologie, de geologie en bodemkunde en de streekgeschiedenis. In een lezing van ca 1,5 uur geeft archeoloog Geert Andries niet alleen een korte inleiding over het ontstaan van de landbouw en de gevolgen voor mens en milieu, maar gaat hij ook dieper in op de introductie en evolutie van de landbouw in de Vlaams-Brabantse gemeente Begijnendijk. De klemtoon ligt in het eerste deel van de lezing op de ontginning van de gemeente en de veranderingen in het landschap die daarmee gepaard gingen. Na de pauze wordt dieper ingegaan op de evolutie van de plaatselijke landbouw vanaf de Nieuwe Tijd. Zowel de invloed van oorlogen, nieuwe teelten, bemesting als de ontwikkeling van een bescheiden landbouwindustrie en het ontstaan van landbouwverenigingen passeren de revue. Niet te missen dus! In het Hona-clublokaal (Waversebaan 66, 3001 Heverlee). Vrije toegang.

Dit bericht is geplaatst in Avonden, Binnenkort. Bookmark de permalink.