Zondag 22 september 2019: Dwars door België II: Van Braives naar Maastricht

Vorig jaar ging onze tweede reeks “Dwars door België” van start. Daarbij doorkruisen we ons land via de oude Romeinse heirbaan Bavay-Keulen en gaan we onderweg niet alleen op zoek naar de Romeinse erfenis, maar besteden we ook aandacht aan het landschap, de geologie, de natuur en de algemene cultuurgeschiedenis van de streek die we bezoeken.

Dit jaar verkenden we al een groot deel van de oude Romeinse heirbaan tussen Liberchies en Braives; op 22 september vervolgen we onze route om via Omal en de Jekervallei aan te komen in onze oudste stad Tongeren. Hier bezoeken we het Provinciaal Galloromeins museum en de basiliek met haar unieke kunstschatten. Maar we maken ook een wandeling door de stad, op zoek naar Romeinse overblijfselen die hier nog steeds zichtbaar zijn. Maar voor we in Tongeren zijn bezoeken we nog een paar authentieke Romeinse grafheuvels of tumuli.

We komen samen aan de kerk van Omal (rue Jules Stiernet) om 9.30 u. Na ons bezoek aan het site van Omal verplaatsen we ons met de wagen naar Tongeren, waar we parkeren langs de St.- Truiderweg, ter hoogte van de kruising met de Legioenenlaan.  Opgelet! Dit is een drukke weg, dus let goed op het verkeer tijdens het parkeren en in/uitstappen!

Voorzie ook voldoende toegangsgeld voor de musea.

 

Alvast tot dan!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.