Vrijdag 4 oktober 2019. De klimaatopwarming. Moet ik dit erg vinden? ( lezing door Johan Luyckx)

Hona organiseerde dit jaar al drie activiteiten in het teken van de (paleo)klimatologie. In het voorjaar introduceerde Johan Luyckx ons in de boeiende wereld van de (paleo)klimatologie en ging hij dieper in op het actuele onderwerp van de climate change. Dat klimaatverandering van alle tijden is en een belangrijke invloed heeft gehad op het landschap, de flora en fauna en uiteraard ook de mens kwam in een tweede voordracht van Geert Andries aan bod. Hierop volgde een excursie naar het oosten van Limburg, waar we vooral oog hadden voor de sporen die de ijstijden in het landschap hebben achtergelaten.
Maar wie het momenteel over klimaatverandering heeft, denkt natuurlijk in eerste instantie aan de opwarming van de Aarde, die de laatste jaren duidelijk merkbaar is.
Het is nog maar recent dat de mensheid zich bewust geworden is van de door hem veroorzaakte opwarming van de Aarde en de ermee gepaard gaande klimaatveranderingen. Deze verontrustende mondiale problematiek zorgt dagelijks voor felle en dikwijls tegenstrijdige reacties.
Een gefundeerde eigen mening vormen is dan ook een hele opgave. Onze spreker Johan Luyckx zal in zijn lezing een persoonlijke poging wagen tot een eerste begin.
Niet te missen voor ieder die geïnteresseerd is in de klimaatproblematiek!

Deze lezing gaat door in het Oud Gemeentehuis van Heverlee (Waversebaan 66) om 20 u.
De toegang is gratis en iedereen is welkom!