Mondmaskers maken

Er wordt een grote nationale mondmaskernaaiactie opgestart om allemaal samen zoveel mogelijk maskers te maken.

Ook HONA (lees Lut) springt op de kar met een snelle en efficiente manier om veel mondmaskers te maken in serie op korte tijd.

In het volgende YouTube filmpjekan iedereen rustig bekijken hoe het in zijn werk gaat.

Bij de tutorial vind je ook een downloadbare handleiding waarop de afmetingen staan om zelf een plooikarton te maken. Door gebruik te maken van een plooikarton gaat het plooien leggen namelijk veel sneller en makkelijker. Bij mondmaskers.be gebruiken ze linten, ik heb gekozen voor elastiekjes rond de oren omdat dat makkelijker kan worden opgezet door leken in het vak.

Verder voorzie ik ook een tunneltje boven aan de neus waar een metalen plooibaar stukje in kan geschoven worden zodat het goed afsluit aan de neus.

Ik kreeg al heel wat positieve reacties, en ik hoop dat het zoveel mogelijk mensen kan inspireren om er zelf ook aan te beginnen (je kan het naaiwerk trouwens ook met de hand doen als je geen naaimachine hebt ) het meeste werk gebeurt eigenlijk met het strijkijzer.

Nog een belangrijk weetje:  het truucje met het plooikarton werkt niet goed voor plooien die maar 1 cm diep zijn, vandaar dat wij vertrekken van 1.7 cm in ons plooikarton wat resulteert in plooien van ongeveer 1.3-1.4 cm diepte in de maskers.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.