Zondag 19 juli 2020: fossielenzoektocht aan Cap Blanc Nez (Fr.)

Beste Honaleden,

Het Covidvirus heeft ons enkele maanden gedwongen om in ons kot te blijven. Momenteel evolueert de situatie in de gunstige zin en kunnen we heel voorzichtig terug enkele Hona-activiteiten opstarten.
De laatste maanden  is er veel erosie geweest op de Franse krijtkust. Daarom gaan we op zondag 19 juli 2020 om 10 u. naar onze vertrouwde parking van Strouanne voor een zoektocht op het strand tussen Strouanne en Petit Blanc Nez.
Voor de middag verkennen we kort het strand tot het vloed is. Picknicken doen we ter plaatse. Na de middag kunnen we veilig zoeken op het strand met aftrekkend water. Momenteel zijn er goede vondstmogelijkheden in de Albiaanklei en afgestorte krijtblokken uit het Cenomaniaan. Of dat ook op 19 juli het geval is kunnen we nog niet voorspellen. Gebruik van zwaar materiaal en hakken in de kliffen is strikt verboden. Er wordt ook uitdrukkelijk gevraagd aan de deelnemers om de andere toeristen niet te storen.

Deelnemen gebeurt op eigen risico. Elke deelnemer dient de plaatselijke COVIDmaatregelen  strikt op te volgen. Bij een Horecabezoek is een mondmasker verplicht te dragen.

Gelieve in te schrijven via de Honamail voor 13 juli als je meegaat, met opgave van je telefoonnr. en naam + adres van alle personen die je meeneemt. Er wordt geen carpooling voorzien; ieder wordt gevraagd om de verplaatsing in haar of zijn “bubbel” te maken.

Zij die ingeschreven zijn krijgen nog extra info via mail.

misschien tot dan!

Geert