Bezoek aan Everberg

Beste Honaleden,

Zondag 19 december is het sowieso de laatste uitstap van dit werkjaar.

In de voormiddag gaan we, samen met een archeoloog die enkele jaren geleden meegewerkt heeft aan de opgravingen, naar de ever(s)berg waaraan het dorp Everberg zijn naam dankt. Heeft hier ooit een burcht  gestaan of een Romeins fort, zoals in sommige verhalen verteld wordt?

’s Middags mogen we onze boterhammen opeten in het dorpscafé, mits het nuttigen van een consummatie.

In de namiddag maken we nog een kleine wandeling waarbij we enkele merkwaardige gebouwen tegenkomen en de unieke ligging van Everberg, op de grens van het Vlaamse laagland en het Brabants leemplateau zien.

We komen om 9u30 samen op het gemeenteplein (centrum) van Everberg.

Vergeet je covid-pas en mondmasker niet!

Tot zondag

Annemie en Karel