Hemelvaartweekend in de Boulonnais

Beste Honaleden,

Nu de Covid-cijfertjes duidelijk de goede kant opgaan, pikken we terug in op een goede Honatraditie: dit jaar gaan we terug op Hemelvaartweekend!

We trekken dit jaar voor 4 dagen naar de Boulonnais voor een rijk gevulde vakantie met natuurwandelingen langs de kust en in het mooie binnenland, fossielenzoektochten, cultuurhistorische uitstapjes, enz. Onze weekendploeg heeft al een programma klaar:

Programma

Donderdag 26 mei:
*voormiddag: wandeling langs de Jurakust van Tardinghen -Mont Aux Loups- Warinzelles- Cran Poulet-Cap Griz Nez (ongeveer 11 km)
*namiddag: Fossielen, schelpen en natuur aan de Pointe aux Oies in Wimereux (ca 3 km)

Vrijdag 27 mei:
*voormiddag: de oude duinen van de Pré communal in Ambleteuse (ca 5 km)
*namiddag: strand, slikke, schorre en duinen aan de monding van de Slack in Wimereux (max. ca 6 km)

Zaterdag 28 mei:
*voormiddag: grote natuurwandeling langs akkers en kalkgraslanden met een zeer rijke flora tussen Sangatte en Cap Blanc Nez (ca 10 km)
*namiddag: fossielen zoeken tussen Sangatte en Grand Blanc Nez

Zondag 29 mei:
*voormiddag: archeologische en historische wandeling in Wissant (Camp de César; fond Notre Dame; Mont de Couple, Fosse Peletier; Butte Carlin; ca 10 km)
*namiddag: fossielen zoeken op het strand van Strouanne

Praktisch

*Zoals U ziet hebben we gekozen voor een programma met enkele stevige wandelingen in (naar Honanormen…). Zorg dus zeker voor stevig schoeisel, aangepaste kledij, bescherming tegen de zon en proviand + drinkwater. Picknicken doen we in open lucht in de buurt van de wagen.
*U dient zelf voor Uw verblijf ter plaatse te zorgen; wij voorzien geen vaste kampeer- of logeerplaats.  Hona raadt aan om zo snel mogelijk je verblijfsaccommodatie vast te leggen. Al onze activiteiten vinden plaats tussen Wimereux in het zuiden en Sangatte in het noorden. Vanuit Wissant of omgeving zijn alle afspraakplaatsen binnen een halfuurtje met de wagen te bereiken.
*Elke deelnemer dient zich in te schrijven via de Honamail; U kan inschrijven voor het volledige weekend of voor één of meerdere dagen. Zij die zich inschreven krijgen extra info i.v.m. afspraakplaats en uur van de tochten.
*Inschrijvingsvoorwaarden: de deelname aan de tochten is gratis, maar voorbehouden aan de Honaleden. Bent U nog geen Honalid en wenst U mee te gaan? Dan kan dat door betaling van het lidgeld.