7 augustus: Wandeling in Holsbeek

Op zondag 7 augustus gaan we de Hagelandse Vallei, gelegen tussen de ijzerzandsteenheuvels in de vallei van de Winge verkennen in de regio Holsbeek-Rotselaar-Wezemaal. Het is een afwisselend geheel van ‘oude’ bossen (met in het voorjaar daslook, gele dovenetel en anemonen), dottergraslanden met orchideeën, weiden en jonge bossen. Natuurpunt Holsbeek beheert hier een natuurgebied van meer dan 130 hectare. Onze aandacht gaat niet alleen uit naar de planten maar ook de fauna komt aan bod. We demonstreren , voor wie het nog niet kent, hoe je gebruik kan maken van een handige app Obsidentify om dieren/planten te identificeren op basis van foto’s.

We komen samen om 9.30 uur op de parking op het einde van de Molenbaan, net voorbij de Uithemmolen, een oude watermolen op de Winge, Molenbaan 2 op het grondgebied van Wezemaal (fusiegemeente Rotselaar). Vandaar vertrekken we voor een dagwandeling; we picknicken onderweg in een schuilhut (tegen zon of regen?). Stevige wandelschoenen zijn aan te raden. De tocht wordt begeleid door Lut De Broeck 0476/280329 en Erik Vercammen 0476/240272.