Voordracht “Ertsen: Mineralen met Metalen” op vrijdag 8 september 2023 om 20:00 u.

Op vrijdag 8 september 2023 organiseren we een extra voordracht over mineralen. Dat zijn niet alleen mooie dingen om te verzamelen, maar ze zijn ook onmisbaar voor onze beschaving en samenleving. Deze avond behandelt ertsen, de mineralen waaruit de metalen gewonnen worden met als voornaamste: ijzer en koper, zink en lood, aluminium. Ook speciale metalen als kobalt, wolfram, goud, nikkel en tantalium komen uit mineralen.
In een powerpoint worden eerst de metalen en hun gebruik voorgesteld, en nadien de ertsmineralen ervan; er zullen ook echte ertsen en metalen getoond worden. Verder zullen er ook een aantal ertsmonsters beschikbaar zijn voor belangstellenden. Naar goede gewoonte is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het bekijken van eigen vondsten. Spreker is mineralenkenner Erik Vercammen, die hiervoor put uit zijn eigen verzameling.
 
Deze avond gaat door in zaal Blaberg van VTC de Mixx, Asbroek 1H , 2230 Herselt om 20 uur. Iedereen welkom, gratis toegang.