zaterdag 21 april 2018: fossielen en natuur in Cap-Blanc-Nez en Wimereux (Fr.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERABeste Honaleden

Zaterdag 21 april trekken we nogmaals de Franse grens over voor een fossielenzoektocht rond Cap-Blanc-Nez en Wimereux. Oorspronkelijk hadden we een bezoek aan de Jura-groeven van Thin-le-Moutier gepland, maar dat kon om organisatorische redenen niet doorgaan op de voorziene datum. Daarom wagen we onze kansen op het strand voor Cap-Blanc-Nez. Tijdens onze vorige zoektocht deze winter hebben we daar alvast heel veel gevonden: verschillende soorten ammonieten, gastropoden, bivalven en zelfs enkele heel mooie zeeëgels en haaietanden! We vertrekken op de parking van Strouanne (langs de grote baan tussen Escalles en Wissant) om 10.00 u. Mee te brengen: hamer en beitel + opbergmateriaal; veiligheidslaarzen + helm zijn een absolute aanrader. Het is niet toegestaan om met zwaar materiaal te werken, in de kliffen te hakken of vlak tegen de klif te zoeken. We concentreren ons op de kuststrook bij Strouanne, waar veilig kan gezocht worden en ook de fossielrijkste afzettingen dagzomen. Graag via de Hona-mail een seintje geven voor donderdag 19 april als je meegaat.

En nu maar hopen op mooi weer!