Campaniaan fossielen in Hannover

MicrasterOp zaterdag 16 juni gaan we boven-Krijt (Campaniaan) fossielen zoeken in een grote krijtgroeve in de buurt van Hannover (Duitsland).  Vooral de zee-egels (Micraster, Echinocorys,…) en de fantastische sponzen zijn van een ongeziene kwaliteit.

Afspraak om 10:00 uur aan de parking van de fabriek Holcim, Hannoversche Strasse 28, 31319 Sehnde-Höver, Duitsland. Van hieruit rijden we in kolonne naar de groeve. Er wordt ter plaatse een kleine bijdrage voor de gids gevraagd. Einde 15:00 uur.

We hebben een toelating voor 20 personen:

  • Er zijn al 12 personen ingeschreven
  • Er zijn nog 8 plaatsen vrij (27/4/2018)

HONA-leden kunnen zich inschrijven op info@hona.be

Op zondag kunnen we waarschijnlijk de groeve van Misburg bezoeken (de toelating is momenteel nog niet in orde). Hier worden dezelfde lagen ontgonnen. Hier is er echter meer kans om ammonieten te vinden.

De deelnemers moeten zelf voor hun overnachting zorgen. In de buurt van Höver zijn er verschillende hotelletjes. Let wel op: de afstand vanuit Leuven is 600 km en de verkeersdrukte kan er soms enorm zijn.