Zondag 27 mei 2018: zinkflora en zinkmijnen in de buurt van Kelmis

zinkviooltje

Aangezien het Geuldalmuseum in Neu Moresnet gesloten is (al staat dit niet op hun webstek) passen we het dagprogramma aan en verandert ook de plaats van samenkomst: we komen samen om 9.30 u op de  ruime parking achter het Gemeentehuis van Plombières, 1, Place du 3ème Millénaire, 4850 Plombières.

We maken eerst kennis met de zinkflora die kenmerkend is voor deze streek: zinkviooltje (foto), zink-Engels gras, zinkboerenkers, zinkschapengras enz. Nadien maken we een stevige wandeling langs de rivier De Geul. Onderweg zien we nog meer zinkplanten en de site van de voormalige zinkmijn, maar er staan nog veel meer soorten planten in dit prachtige en afwisselende landschap: bij de verkenning zagen de dalflanken wit van de bloeiende daslook. We nemen de picknick mee, en bij slecht weer kunnen we ’s middags in een café onze boterhammen opeten, mits uiteraard een consumptie. Laarzen of stevige stapschoenen zijn een must op de wandeling, die o.a. door natte weilanden langs de beek loopt.

Dit bericht is geplaatst in Excursies. Bookmark de permalink.