PaleoTime: bezoekers

Op zondag 8 november 2020 organiseert Hona in samenwerking met forum Fossiel.net, de Paleobiologische Kring en GVL hét grootste paleontologische evenement van de Benelux, genaamd PaleoTime

– GEANULLEERD –

 

Adres: PaleoTime vindt plaats n het VTC “De MIXX” in Herselt (Asbroek 1a, 2230 Herselt, België). Iedereen is welkom van 10u tot 17 u en de toegang is gratis.

Wie of wat is PaleoTime?

PaleoTime is hét grootste paleontologisch evenement van de Benelux! PaleoTime is er voor en door mensen met interesse in fossielen. Bij PaleoTime voelt zowel de verzamelaar, de citizen-scientist als de wetenschapper zich helemaal thuis: PaleoTime zorgt immers voor onovertroffen ‘paleontology quality time’! Deze editie staan meer dan 40 standhouders uit verschillende landen voor u klaar. Zij bieden een zeer divers en gevarieerd aanbod aan, van ammonieten en trilobieten tot haaientanden en dinosaurusbotten, van recente tot antiquarische lees- en determinatieboeken, wetenschappelijke literatuur, preparatiemateriaal, loepjes, hamers, opbergdoosjes, staandertjes, … en bovenal een berg aan nuttige tips & tricks. PaleoTime has it all!

PaleoTime wil meer zijn dan louter een fossielenbeurs! We hebben onze eigen deontologische code waarbij we zoveel als mogelijk vervalsingen en illegaal het land uitgesmokkelde fossielen proberen te weren. Veel van onze standhouders staan ook open om te ruilen. Je kan dit zien aan een speciaal kenteken op hun stand. PaleoTime wil ook de onderlinge uitwisseling van ervaring en kennis stimuleren, zowel tussen verzamelaars onderling als tussen verzamelaars en wetenschappers. Daarom houden we tijdens de beurs ook een lezingenreeks, de PaleoTime Lectures.

De PaleoTime Lectures !

Drie korte (30 min) krachtige en bovenal boeiende lezingen over een actief wetenschappelijk onderwerp gebracht door goedgebekte wetenschappers en/of citizen-scientists en dat op een zeer verstaanbaar niveau. We zijn verheugd u de volgende sprekers aan te kunnen bieden: Prof Jan Smit, geoloog Pim Kaskes en trilobietenspecialist Allart van Viersen. Wij kijken alvast uit naar de laatste nieuwtjes over de Krijt/Tertiair grens, over Trix de Nederlandse Tyrannosaurus rex en over de trilobieten van Vireux!

jansmit pimkaskes allart_van_viersen2

Wat kost PaleoTime ?

De toegang tot PaleoTime inclusief de PaleoTime Lectures is volledig gratis. Ook de parking is gratis.

De fossielenbeurs van Ede: de Nederlandse versie van PaleoTime ! 

PaleoTime heeft een Nederlands zusje of broertje. Sinds 2017 organiseren het forum fossiel.net, de Paleobiologische Kring en de Werkgroep Fossielen Wageningen samen een groots paleontologisch evenement in Ede, evenzeer met standhouders en lezingen.

Enkele sfeerfoto’s van de voorbije edities:

fossielenbeurs2012a fossielenbeurs2012 fossielenbeurs2013a fossielenbeurs2013 fossielenbeurs2013b  fossielenbeurs2015

Meer foto’s van de vorige edities in Wezemaal en Wijgmaal : https://photos.paleotime.eu

Voor al de laatste nieuwtjes: zie onze facebookpagina